Villa 1900 in Waulsort

Voorheen bekend als “Roc Meuse” en daarvoor nog “Serena”, dateert “Villa 1900” uit 1902 et behoudt talloze architecturale kenmerken uit zijn “Belle Epoque”­periode : de monumentale houten trap, het tegelwerk uit de inkom, de hoge plafonds, de gebeeldhouwde gietijzeren radiatoren, de houten goederenlift etc.

Hoe beter een nieuwe toekomst oproepen, gebaseerd op het beste uit het verleden , dan dit gebouw te restaureren met respect voor de tijdsgeest die samenvalt met de de gouden jaren van Waulsort, en waarvan de ruimtelijkheid en de veelvoudigheid van polyvalente ruimtes uitnodigen tot hartelijk samenzijn.

De villa is ideaal gelegen, middenin het dorp , op 50 m van de nieuwe parking et van de glascontainers, op 150 m van de bushalte et op 300 m van de veerboot.

De tuin beschikt over twee ingangen (langs de “Villa­laan” , enkel voor privé­evenementen ; langs de straatkant voor iedereen) en het “privé­gedeelte” is volledig omringd met muren en smeedijzeren hekken, een veilige omgeving voor kinderen bij huwelijks­ en andere feesten.

Op praktisch vlak zijn de villa voor de hand liggende troeven en de overvloedige ruimte laat ons toe om een waaier aan uiteenlopende activiteiten in onder te brengen :

Brasserie

Lokale kruidenierswinkel

Een winkeltje met souvenrs en lokale ambacht

Verhuur van electrische fietsen

Vormingsactiviteiten en stages

Villa 1900 wordt ook een ontmoetingsplaats , een gemeenschapscentrum in de dorpskern en een belangrijke speler in de overgang naar dorpsvernieuwing.

De villa zal dan ook de volgende diensten onderdak bieden :

De openbare bilbiotheel van Waulsort (romans en strips die door de dorpsbewoners gedeeld

worden, met vrije toegang ..)

De bijeenkomsten van het Coucou­comité

Het atelier voor gratis herstellingen (een project dat door de Koning Boudewijnstichting gesteund wordt)

Zo nodig , de bijeenkomsten van de Colibris de la Haute Meuse .. alsmede uw bijeenkomsten als U deelneemt aan een burgerproject dat onze waarden respecteert et U op zoek bent naar een ruimte in Waulsort of Hastière.

Openingsuren van het winkel :

Tijdens de belgische schoolvakanties : 9u - 19u alle dagen behalve op maandag

Buiten de belgische shoolvakanties : vrijdag 9u - 21u, zaterdag en zondag : 9u - 19u

https://www.tripadvisor.fr/Restaurant_Review-g2223559-d8870657-Reviews-Villa_1900-Waulsort_The_Ardennes_Wallonia.html

Onthaalpagina

Brasserie-restaurant

Villa 1900 dessin

 

Logo wbt nl