Brasserie Villa 1900

“Villa 1900” stelt U haar “brasserie”­diensten voor , van ‘s morgens tot ‘s avonds in een retro “1900”­kader dat U zal verrassen.

Even stoppen voor een verfrissend moment met een kop koffie of een gastronomisch streekbiertje, heerlijk ontbijten of zich laten verwennen met een middaglunch of avondmaaltijd, een pickick bestellen of soms een speciale brunch meepikken : bij ons kan alles !

Onze keuken biedt U een kaart die afwisselt naargelang het dagelijks aanbod van de markt, maar steeds met veel liefde en verbeelding bedacht op basis van verse en gezonde producten van lokale bodem. Traditionele recepten en verrassende creaties geven alle ruimte aan groenten en peulvruchten van bij ons, op smaak gebracht met kruiden uit de hele wereld. Bij ons ontdekt U zeker nieuwe smaken en opmerkelijke producten !

Op het vlak van proteïnen voorzien we als basiselementen , naast de groenten, ook ambachtelijke kazen, bio­eieren, al dan forel van bij ons, struisvogel uit Dinant ( vlees dat vetarm en rijk is aan ijzer , afkomstig van dieren die het geluk hebben gehad om in open lucht en “gelukkig” op te groeien) en kip van lokale oorsprong.

Verse diverse pastabereidingen (proef onze “ravioles de Waulsort”), quiches et taarten, koude en warme slaatjes, huisgemaakte kroketten en andere hapjes, soep op grootmoeders wijze, gehaktballetjes, belegde broodjes , kaas­ en charcuterieschotels, groenten­gratins zullen de innerlijke mens versterken na een mooie wandeling in de verse lucht .. of een lange werkdag.

Natuurlijk vergeten we de nagerechten niet (wees daarvan verzekerd !). Met seizoenvrchten, “Fair trade” chocolade , amachtelijke ijsroom, Honing uit de Maasvallei en bio­gebak gaan we aan de slag op zoek naar originele recepten die we zelf klaarmaken als echte smulpapen !

Onze drankkaart biedt U een ruime waaier aan waalse ambachtelijke streekbieren, allerlei frisdranken , koffie en thee met “Fair Trade­label, Bio­fruitsappen, grote Belgische wijnen en een frans Bio­wijntje et allerlei andere specialiteiten zoals onze “café glacé” of onze “Ice­tea Maison”. Ontdek hier onze bierkaart.

Tijdens het seizoen of op bestelling kan U zich ook laten verleiden door de “Finger Food Experience”, een maatlijd van kleine hapjes om met de vingers te verorberen met een kinderlijk en zorgeloos enthousiasme.

Onze open maar overdekt terras ontvangt U het hele jaar door : in alle rust kan U daar genieten van het gezelschap van de talloze tuinvogels, met zich op de Maas die recht voor U ligt.

Onze tweede zaal, het “salon” kan U reserveren voor uw vergaderingen en privé­ bijeenkomsten.

Hoe spreken de klanten ervan (geschreven op Facebook) ?

"  Ik vond het een heel mooie alternatief brasserie. Veel gerechtjes (groentjes) waar ik nog niet van gehoord had en ook niet geproefd. Maar alle gerechten waren heerlijk. Een aanrader voor vegetariërs en voor degene die houden van iets totaal anders. We genoten ook nog van een piano-kamerconcert."

"Ik kom met mijn gezin altijd even langs voor jullie (h)eerlijke appelthee. Mijn man geniet van jullie ruime assortiment biertjes ("maar" 44 mogelijkheden) en mijn zoon van jullie fruitsapjes. Er staan leesboekjes en spelletjes om "de kleine mannen" bezig te houden en in de tuin zoeken we telkens naar de verborgen trollen. Jullie doen het prima! Doe zo verder!"

Openingsuren van de brasserie- restaurant :

Tijdens de vakantie:

dinsdag - zaterdag : 9u – 21u (reservatie aangeraden)

zondag :  9u - 19u + s'avond als reservaties

maandag: gesloten

Buiten de vakantie :

maandag tot donderdag, alleen maar op reservatie, 's middag en 's avond
vrijdag  : tot 21 u ('s middag op reservatie)
zaterdag : 9 u - 21 u (reservatie aangeraden)
zondag : 9 u - 19 u (en s'avond op reservatie)

om te reserveren : 0470/ 46.26.99.

Uitgebreide openingsuren tijdens de vakanties (bijna...altijd, behalve op maandag)

Voor de tweetalige bibliotheek ... of om onze 1900 sfeer te ontdekken : vrije ingang tussen de openingsuren van de brasserie. Begeleid bezoek op reservatie.

​Onthaalpagina

Winkel en andere diensten

bibliothèque waulsort livres à partager