restaurant waulsort,villa 1900 waulsort,culturele centrum waulsort

Nederlands

Er is altijd iets hier te doen ! Zie ons agenda

Vakantiesalon Antwerpen : Proficiat aan Luc Vandamme, winnaar van onze wedstrijd voor een speciale bundel "Romantische overnachting in Waulsort voor twee"

Welkom In Waulsort, prachtig klein dorpje dat deel uitmaakt van Hastière, de “parel aan de Maas”

Geniet van de tijd die zich ontvouwt op het trage ritme van de Maas, voor enkele dagen retraite in een totaal ander levenskader ...

Met zijn kerkje uit de 11de eeuw, zijn kleine stenen huisjes in de specifieke bouwstijl van de streek (1650­1900) en zijn weelderige “Villas Mosanes” uit de Belle Epoque, ontvangt Waulsort je met zijn geplaveide steegjes , omringd door bos en de wilde natuur van zijn kliffen.

De laatste echte veerman van Wallonië zal je inwijden in de symbolische oversteek van de stroom, een ervaring die je steeds met emoties overlaadt.

Aan de overkant wacht het tegelijkertijd fascinerende en rustgevende schouwspel van de Cascatellen dat je bereikt via een een hortend bospad. Terwijl een ander je naar Chateau thierry brengt, de door eeuwen geschiedenis bezielde ruines, temidden van een onverwacht rijke fauna.

Waulsort is dan ook een oord van intens leven, vol menselijke warmte die te zeldzaam geworden is, met een rijk verenigingsleven en een duidelijke drang naar wedergeboorte (Renaissance is trouwens de naam van de dorpsfeestzaal). En die zie je letterlijk in de renovatie van zijn oude luxe­hotels en in het project NOW, de dorpscoöperatieve die je haar talloze diensten aanbiedt voor een onvergetelijk verblijf.

Voor meer informatie, gelieve de Waulsort bladden in French

 

château thierry waulsort falmignoul

Logo wbt nl